Potjes

Vanaf vier maanden, maar meestal rond de 5de maand of soms maand 6 wordt begonnen met het fruithapje.Veel mensen starten met potjes die je in de supermarkt kunt krijgen.
Dit is niet echt nodig, maar soms wel zo makkelijk. De voeding in potjes bevat ook de voedingsstoffen die je kind nodig heeft. Wel zijn er drie opmerkingen te maken met betrekking tot voeding in potjes.

Suiker

1. Vaak zijn er suikers aan toegevoegd, deze heeft je kind in deze hoeveelheid echt niet nodig en zijn ook niet goed voor eventuele tandjes. Suiker is eigenlijk pure energie en je kind kan hier dik van worden.

Vaak staat niet op potjes dat er suiker is toegevoegd, maar staat er op het potje dat het appelsap bevat. Dit is eigenlijk hetzelfde, het potje is aangezoet met appelsap.

Er zijn potjes verkrijgbaar die 100 % bestaan uit gemalen fruit, zonder toevoegingen van appelsap of siroop. Deze verdienen de voorkeur boven potjes die zijn aangezoet met bijvoorbeeld appelsap.

Fijngemalen

2. Veel potjes voeding is erg fijngemalen, waardoor je kindje minder goed leert wennen aan nieuwe structuren, zoals klontjes en vezeltjes van eten.

Smaak

3. Van de meeste potjes smaakt elk hapje hetzelfde. Als je zelf eten klaarmaakt blijft de verschillende smaak van de verschillende stukjes vaak beter behouden. Veel maaltijdpotjes zijn ook gewoon niet lekker (neem maar eens een hapje). Als je kind gewend is aan vers klaargemaakt eten verliest het ook vaak de interesse voor potjes, omdat het lekkerder gewend is.

Handig

Natuurlijk zijn potjes heel handig, een uitkomst voor bijvoorbeeld onderweg. Of als iemand oppast ofzo.
Er is eigenlijk niet veel mis met potjes, als je het maar niet elke dag geeft. Het is uiteindelijk gewoon beter om zelf het eten van je kind klaar te maken. En ook nog een stuk goedkoper niet te vergeten. Je kunt het ook omdraaien, waarom zou iemand wel altijd potjes willen geven?

Delen met anderen

Epenko voor een portrettekening of andere pentekening.

Overlast van katten in uw tuin? Ga naar kattenverjager.nl.