Papje

image-banaan.jpg

Na ongeveer 4 tot 6 maanden kun je geleidelijk starten met het geven van andere voeding dan melk. Papjes zijn een prima start om hiermee te beginnen.

Je kunt pap wat dunner maken en met een papspeen in een fles geven, of juist wat dikker en met een lepeltje naar binnen scheppen.

Een wat jonger kind van zeg 5 a 6 maanden heeft vaak liever flessenpap, en wat oudere kindjes liever dikkere pap.

Papje zelf maken

Papjes kun je zelf klaarmaken, of kant en klaar kopen, is soms wel zo makkelijk.

Pap is ook te maken met opvolgmelk en paptoevoeging uit een pakje (zoals rijstebloem), dit is vaak de wat voordeliger keus. Kijk eens goed rond in de supermarkt.

Als je zelf flessenpap wilt bereiden voeg je aan 100cc opvolgmelk toe ongeveer 3 tot 4 gram rijstebloem toe. Als je meer stevige pap wilt maken, ongeveer 8-9 gram rijstebloem.

Rijstebloem

Rijstebloem is in twee varianten te verkrijgen.

1. Rijstebloem die nog gekookt moet worden (meer een soort poeder) of...
Van dit soort rijstebloem is 8 gram ongeveer een volle paplepel.

2. Al voorgekookte rijstebloem (vlokjes). Deze laatste is het makkelijkst (hoeft namelijk niet meer gekookt te worden) en ziet er uit als vlokjes. Van deze voorgekookte rijstebloem zijn 3 volle paplepels ongeveer 8 gram.
dus 1.5 volle paplepels voorgekookte rijstebloem voor meer de dunnere flessevoeding (100ml)

Papspeentje

Let op: Flessenpapje gaat niet door een melkspeentje, koop hier een papspeentje voor.Papspeentjes hebben meestal niet meerdere kleine gaatjes, maar 1 wat groter gaatje zodat de dikkere pap er mooi doorheen kan.

Delen met anderen

Epenko voor een portrettekening of andere pentekening.

Overlast van katten in uw tuin? Ga naar kattenverjager.nl.