Fruithapje

image-banaan.jpg

Vanaf vier maanden, maar meestal komt begint men in de 5de maand of de 6de maand met het fruithapje. Banaan is een hele goede om mee te beginnen.

Geef een paar dagen achter elkaar hetzelfde fruit, zo leert je kindje deze kennen. Het heeft nog nooit iets anders gegeten, dus het is natuurlijk fijn om je kind wat tijd te geven om er aan te wennen.

Andere fruitsoorten naast banaan die geschikt zijn om mee te beginnen zijn: Peer, perzik, appel (geraspte), meloen of druiven (ontveld). Als je kind al deze vruchten goed kan eten, kun je overgaan op sinaasappel, mango, ananas of kiwi. Deze vruchten zijn wat scherper van smaak of wat zuurder en daarom minder geschikt voor de beginner.

Wanneer is je kindje toe aan een fruithapje

Je merkt het als je kindje veel interesse heeft als jijzelf eet en hij/zij smakkende geluidjes maakt en van alles in zijn mondje stopt.

Lepeltje

Gebruik een zacht lepeltje, metaal is te hard. Je kind heeft nog niet zo'n heel goede controle over ook de kaakspieren en kan anders te hard bijten in een metalen lepeltje.

Rustig beginnen

Niet gelijk veel te veel, begin gewoon met een paar puntje op de lepel en laat je kindje wennen. Neem de tijd.Duw het lepeltje ook niet te ver in de mond, dan krijgt je kind spuugneigingen.

Houding

Het is het handigst als je recht voor je kind gaat zitten, kun je goed zien waar het lepeltje heen gaat en is gewoon makkelijker in het begin.

Delen met anderen

Epenko voor een portrettekening of andere pentekening.

Overlast van katten in uw tuin? Ga naar kattenverjager.nl.